Neuro Reflexologie

Neuro Reflexologie

Jij bent de sleutel naar je welbevinden

 

Reflexologie

Reflexologie of reflexzonetherapie is een holistische therapie die ervan uit gaat dat het lichaam gereflecteerd is in o.a. voeten, handen, oren en rug. De therapie heeft als doel de geest zo goed mogelijk in het lichaam te laten passen. Zo kan de eigen levenskracht stralen.

Neuro Reflexologie en Manuele Neuro Therapie

Neuro Refexologie en Manuele Neuro Therapie zijn zeer geschikte vormen van reflexologie om pijnklachten en overbelasting van het zenuwstelsel in het algemeen te behandelen. (en welke klacht wordt niet veroorzaakt door overbelasting van ons zenuwstelsel?!). 

Er wordt statische druk op heel specifieke punten op de voet gegeven. Deze punten corresponderen met zenuwbanen en -knopen in het lichaam.  Ons zenuwstelsel reageert heel snel dus het effect kan ook heel snel gemerkt en gemeten worden. Daarbij worden zones van de organen, (hormoon)klieren en weefsels die geinnerveerd worden door de overbelaste zenuwbanen gemasseerd naar draagkracht. (Soms heel zacht, soms heel stevig). Er wordt gezien welke fysiologische processen gestoord worden en deze worden ‘op de voet’ gevolgd. Elk paar voeten vertelt haar eigen unieke verhaal.

Uiteindelijk wordt het hele lichaam via de voeten behandeld. Alle processen houden immers verband met elkaar. Het zelfherstellend vermogen wordt op deze wijze gestimuleerd.
Het is een vorm van diepe aanraking van lichaam, geest en ziel die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vaak ervaart men al snel meer rust en minder pijn.
De therapie is doorgaans weldadig en ogenschijnlijk passief voor de persoon die het beleeft.

Reflexologie is geen wondermiddel. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

Naast een opzichzelfstaande therapie is reflexologie ook een uitstekende preventieve of complementaire therapie bij andere zorgvormen.